verdunnen

Waarom zou je een draagolie moeten gebruiken in combinatie met je essentiële oliën?
Omdat de oliën van Young Living 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt zijn, zijn ze zo sterk, dat mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën niet voldoende verdunnen. Wij raden dan ook te allen tijde aan niet klakkeloos de oliën op te smeren, maar eerst goed het labeltje te lezen dat om het flesje zit om te zien welke verdunning je aan moet houden. Let hierbij wel op dat de labels uitgaan van volwassenen en je bij jonge kinderen uiterst voorzichtig moet zijn en de oliën extra moet verdunnen.

Wat doet een draagolie?

1. Ze kunnen de werking van een essentiële olie verlengen, omdat ze niet zo snel vervliegen als essentiële olie.
2. Ze kunnen gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker te laten absorberen door het lichaam.
3. Draagoliën kunnen goed gebruikt worden voor massages, in lotions, crèmes, badolie en lippenbalsem.

Dit zijn de meest bekende draagoliën: Young Living’s V6 Vegetable verdun olie. Ook kun je bijvoorbeeld amandelolie, kokosolie, avocado-olie en jojoba-olie gebruiken.

Wanneer je een draagolie koopt, let er dan op dat de olie koud geperst en organisch is. Vaak zijn deze oliën gewoon te vinden bij de kookafdeling van een supermarkt of een reformzaak.

VERDUNNINGSTABEL KINDEREN

3 tot 12 maanden 1-2 druppels olie op 15 ml draagolie
1 tot 2 jaar 2-3 druppels olie op 15 ml draagolie
2 tot 4 jaar 4-6 druppels olie op 15 ml draagolie
4 tot 6 jaar 7-9 druppels olie op 15 ml draagolie
6 tot 15 jaar 9-13 druppels olie op 15 ml draagolie
15+ jaar het advies van verdunning staat aangegeven op de achterzijde van ieder flesje

* 15 ml = 1 eetlepel

DRUPPELS PER ML

1 ml = 17-20 druppels druppels
5 ml = 80-100 druppels
15 ml = 250-300 druppels

*Waarschuwing: Dit kan bij bepaalde hete oliën afwijken. Bijvoorbeeld oregano. Op het flesje staat 10 druppels op 15 ml. Ga niet 9 druppels op 15 ml van smeren bij een kindje van 6 jaar dat is te veel, dus liever bij hete oliën wat meer verdunnen.

VERDUNNINGSTABEL DIEREN