Wist je dat wasmiddel, cosmetica en verzorgingsproducten een negatief effect kunnen hebben op je gezondheid?

Ftalaten, parabenen, parfum, BPA, paraffine en zo nog veeeeeel meer stofjes die je tegenkomt in bovengenoemde producten en écht een hormoonverstorende werking hebben. En niet alleen voor jou als vrouw maar denk ook eens aan je kids…

Huidirriratie zoals eczeem kunnen het gevolg zijn maar ook die eeuwige snottebellen, oorpijnen, gekuch, onrust en slecht slapen kunnen een gevolg zijn van chemische stoffen die we veel in ons dagelijks leven tegenkomen. Ze triggeren namelijk ons immuunsysteem.

Daarnaast bevatten veel reguliere producten xeno-oestrogenen. Deze verstoren onze natuurlijk hormoonwerking en kunnen veel klachten veroorzaken. Denk eens aan de veelstejonge meisjes die al menstrueren en zich lichamelijk ontwikkelen tot vrouwen. We denken hier geen invloed op te hebben maar dit is niet in alle gevallen waar! En dan hebben we het nog niet eens over vrouwen met hormonale disbalans zoals PMS, PCOS en meer.

Maar ook mannen kunnen problemen ervaren zoals verminderde vruchtbaarheid aangezien het effect kan hebben op de kwaliteit van sperma.

Daarbij zijn de eerdere genoemde stoffen slecht voor het milieu. Dus als je bovengenoemde redenen hebt gelezen; waarom zou je niet voor een natuurlijk alternatief kiezen?

Het mooiste is door veel zelf te maken, dan weet je precies wat erin gaat! Maar uiteraard zijn er genoeg middenwegen.

Het gebruik van de Thieves HouseHold cleaner in je huishouden en Thieves wasmiddel zijn al een goed begin. Deze zijn zeer geconcentreerd en kunnen dus nog makkelijk verdund worden. Veel goedkoper, duurzaam en net zo lekker!

DIY voor 1,5 liter wasmiddel:
– 2 dopjes Thieves Laundry soap
– 2 dopjes Thieves Household cleaner
– 60 gram Baking soda
– 60 gram Soda kristallen
– 15-25 druppels essentiële oliën (in totaal)
Bijvoorbeeld 15 druppels Cinnamon Bark & 10 druppels Tangerine

Alle ingrediënten bij elkaar in een 1,5 liter fles doen, voeg er rustig warm water bij en klaar is je wasmiddel!

Wil je deze producten bestellen? Je schaft al heel eenvoudig het waspakket aan via mijn webshop. Dit bevat álle ingrediënten die je nodig hebt om in totaal 30 LITER wasmiddel te maken.

Je kunt kiezen voor het LUXE pakket, daar zitten 2 olien bij in. Of je gaat voor het BASIS pakket en kiest zelf je essentiele olien uit om te gaan gebruiken!

Facebook Comments