Schop je sceptische kant even uit het raam, ik wil je meer vertellen over aura’s. Iets wat gezien wordt als enorm spiritueel en voor sommige zelfs too much… Trust me, dat was het ook voor mij! Tot ik ging ervaren wat het kan betekenen als je je afsluit voor (negatieve) energien van buitenaf.

Wat is een aura eigenlijk?

De aura is een elektromagnetisch veld dat kan worden omschreven als een lichtgevend lichaam dat het fysieke lichaam omgeeft en een cocon-achtige vorm aanneemt. Elk object, levend of levenloos, heeft een aura. Aura’s veranderen constant van kleur en vorm, afhankelijk van hoe de persoon zich voelt en waar hij emotioneel en spiritueel is. De aura strekt zich meestal uit van 30-40 cm voor een doorsnee persoon en kan veel groter zijn voor een meer ontwikkelde spiritueel persoon.

De aura kan worden gezien als een visuele representatie van de ziel. Er zijn kleuren die bepaalde emoties verbeelden, die we allemaal gemeen hebben, zoals rood voor woede, roze voor liefde en groen voor jaloezie enz.

Hooggevoelig/HSP

Mensen en kinderen die hooggevoelig zijn en dus veel voelen en waarnemen hebben over het algemeen een makkelijk doordringbaar aura. Prikkels komen extra binnen en dit kan ervoor zorgen dat we uit balans raken. Met overprikkeling als gevolg. Je kunt je dan snel geirriteerd  voelen, moeite hebben met concentreren maar ook delen van een ruimte met andere mensen kan teveel worden. Je pikt immers snel de energien van een ander op. Je kunt je aura afsluiten door middel van etherische olien.

Etherische oliën bevatten een bepaalde frequentie. Ze zijn de levende energie van de natuur. Ze hebben het vermogen om ons te helpen ons energiesysteem te herstellen. Planten gebruiken etherische oliën om zichzelf te beschermen tegen agressieve milieuomstandigheden en indringers. Wanneer we etherische oliën gebruiken, gebruiken we hun beschermende en herstellende eigenschappen.

Er zijn veel essentiële oliën die je kunt gebruiken voor het beschermen van je aura. Voorbeelden hiervan zijn Sandelwood of Myrrh. Beide oliën zijn enkelvoudige oliën. Je kunt ook een etherische oliemengsel gebruiken dat speciaal is samengesteld met het oog op aurabescherming.

White Angelica

Een etherische oliemelange die ik je kan aanraden, is White Angelica van Young Living. White Angelica is een unieke mix van 10 essentiële oliën die is gemaakt om negatieve energieën af te weren. Wat geweldig is, is dat het een zoet aroma heeft. Ik hou ervan om het te dragen, zelfs voor dagelijks gebruik. Het is echter de aurabescherming die de blend biedt die ik het meest waardeer.

White Angelica bestaat uit enkele oliën die traditioneel werden gebruikt als een vorm van spirituele bescherming en voor emotionele reiniging. De blend bevat:

 • Geranium
  Geranium helpt negatieve herinneringen vrij te maken, waardoor de geest wordt geopend. Het is ook geweldig voor het voeden van het hart.
 • Bergamot
  Bergamot helpt de geest te verheffen en spanning te verlichten.
 • Sandalwood
  Sandelhout wordt van oudsher gebruikt voor het reinigen van aura. Het is hoog in sesquiterpenen, die zijn onderzocht op hun vermogen om de pijnappelklier en de limbische regio van de hersenen te positioneren – het centrum van onze emoties.
 • Myrrh
  Myrrh heeft een van de hoogste niveaus van sesquiterpenen, een klasse van verbindingen die de hypothalamus, hypofyse en amygdala kunnen stimuleren.
 • Rosewood
  Rosewood helpt bij de bescherming tegen negatieve energieën met een veilige grens.
 • Melissa
  Melissa helpt emoties te kalmeren en in balans te brengen. Het helpt ook om de hypofyse en het immuunsysteem te stimuleren.
 • Ylang ylang
  Ylang yang bevordert een gevoel van ontspanning en kan helpen de mannelijke en vrouwelijke energieën in balans te brengen. Het is zeer ondersteunend voor zelfliefde.
 • Spruce
  Spruce helpt emotionele blokkades los te laten en een gevoel van balans en aarding teweeg te brengen. Traditioneel wordt aangenomen dat sparreolie de frequentie van welvaart bezit.
 • Hysop
  Hysop helpt om emoties te harmoniseren.
 • Rose
  Rose heeft een zeer hoog frequentieniveau van 320MHz. Het creëert een magnetische energie die liefde aantrekt. Het helpt om de hartchakra te openen.

Er zijn verschillende manieren om je aura te beschermen:

 1. Directe inademing.
 2. Druppel White Angelica in je handpalm, wrijf je handen samen en ga met je handen langs je lichaam zonder deze te raken. Van boven naar beneden. Zo creeer je een beschermingsschild om je heen.
 3. Maak een aura-beschermingsspray. Plaats 8-10 druppels White Angelica in een 120 ml glazen sprayfles met gedistilleerd water. Spray over hoofd, schouders en lichaam.
 4. Breng het op je huid aan. Toepassen op schouders, langs de wervelkolom, op de kruin van het hoofd, op polsen, achter de oren, op de nek of te voet Vita Flex-punten.
 5. Diffuse in een kamer.
 6. Voeg 4-6 druppels toe aan badwater voor aurische reiniging.
 7. Draag het in een diffuser sieraad.

Ik vind zelf opties 1 t/m 5 erg fijn! Als je hebt ervaren wat het voor je kan doen, dat het je rust geeft en je zelfs naar ballorig kunt gaan zonder overspannen te raken van al het gegil en gekrijs-> Dan ben je fan! Dat weet ik zeker.

Hoe gebruik jij White Angelica het liefst? Laat het hieronder weten!

Facebook Comments