Gister maakte ik samen met mijn dochter Zara van 8 jaar even een nieuw potje lipbalsem/creme gemaakt voor de droge plekjes! Helemaal zonder zooi en compleet voedend en huidgenererend. Met tevens olien die tegen schimmels en virusjes werkt dus als er iets meer aan de hand is dan alleen een droge huid dan heeft deze creme daar ook effect op! Het is super makkelijk te maken!

Het zelf maken heeft als groot voordeel dat je weet wat erin zit! De reguliere cremes bevatten heel veel lichaamsvreemde stoffen, deze zal je lichaam moeten afbreken want opnemen kan het niet. Erg belastend dus! Zeker als je nagaat dat onze lever oa het gedurende dag al zwaar heeft met het verwerken van chemicalien, lichaamsvreemde stoffen en ook stress!

Dit heb je ervoor nodig:
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 eetlepel bijenwas
– 1 eetlepel jojoba olie (of bijv amandelolie/v6 basisolie)
– 3 druppels Frankincense
– 3 druppels Lavender

Zo maak je het:
Verwarm de kokosolie en bijenwas au bain marie totdat het gesmolten is, laat het vervolgens even staan tot het gaat stollen. Voeg dan de jojoba olie en etherische olien (je kunt ook een eigen mix qua olien toevoegen uiteraard) toe. Mix het geheel eventjes met een staafmixer voor een romig geheel. Laat het nog even in de koelkast uitharden en klaar ben je al!

Facebook Comments