OmegaGize³ ™ is een visoliesupplement van Young Living. Het combineert de kracht van drie dagelijkse kernsupplementen-omega-3 vetzuren, vitamine D-3 en CoQ10 (ubiquinone). Deze supplementen worden gecombineerd met een gepatenteerde, verbeterde etherische oliemengsel om een omega-3, DHA-rijk visolie supplement te creëren dat algemeen welzijn kan ondersteunen.

Ingrediënten:
Visolie, Kruidnagel EO (Syzygium aromaticum), Rijsttocotriënolen, CoQ10 Kaneka ™, Duitse kamille EO (Matricaria recutita), Spearmint EO (Mentha spicata), Vitamine D (Cholecalciferol), Gemengde carotenoïden, Overige ingrediënten: Gelatine (tilapia), Silicium Dioxide, gezuiverd water.

Young Living OmegaGize3

Wat zijn omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren zijn een specifiek type meervoudig onverzadigd vetzuur. Dat betekent dat ze meer dan één dubbele binding bevatten in hun chemische structuur. De “3” verwijst naar waar in de chemische structuur de eerste dubbele binding voorkomt. Je lichaam is in staat om verzadigde vetzuren te synthetiseren, maar je hebt geen enzym waarmee je een dubbele binding op de juiste plek kunt houden om zelf omega-3’s te maken.

De vier meest voorkomende omega-3-vetzuren in voedsel zijn ALA, EPA, ETA en DHA.

Alfa-linoleenzuur (ALA): deze plantaardige omega-3 wordt gevonden in groene bladgroenten; lijnzaad en chiazaad; en canola-, walnootolie. ALA staat bekend als een omega-3 met een korte keten. Dit betekent dat je lichaam het moet omzetten in een langere keten EPA en DHA om het te synthetiseren. Dit proces is tamelijk inefficiënt en slechts ongeveer een procent van de ALA die je consumeert, wordt omgezet in de langketenige versie die je lichaam nodig heeft (hoewel dit percentage iets hoger is voor vrouwen).

Eicosapentaenoic Acid (EPA): EPA is een vetzuur met 20 koolstofatomen dat voorkomt in vette vis, algenolie en krillolie. Je lichaam is in staat om dit molecuul in zijn oorspronkelijke vorm te synthetiseren. EPA en DHA zijn de omega-3’s die uw lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft om de voordelen te behalen die zij bieden.

Eicosatetraenoic Acid (ETA): ETA is een minder bekend omega-3 vetzuur dat ook 20 koolstofatomen bevat, zoals EPA, maar slechts vier bindingen in plaats van vijf. Het wordt rijk aangetroffen in kuitolie en mossel met groene lippen. Het is pas recent erkend voor zijn krachtige voordelen voor de gezondheid. Het is niet alleen ontstekingsremmend, net als de andere omega-3 vetzuren, maar ETA kan ook de productie van het ontstekingsbevorderende omega-6 vetzuur arachidonzuur (ARA) door je lichaam beperken. ETA omleidt in feite het enzym dat normaal gesproken ARA maakt om het in EPA om te zetten.

Docosahexaeenzuur (DHA): Dit 22-koolstofmolecuul wordt ook aangetroffen in vette vis, krillolie en algenolie. Je lichaam zet enkele DHA-moleculen terug naar EPA om ze op een redelijk gelijk niveau te houden als je meer DHA consumeert.

Je lichaam heeft ook omega-6’s, een ander type vetzuur, nodig om goed te functioneren en ziekte te voorkomen. Helaas zijn deze veel overvloediger dan omega-3 vetzuren in het standaard dieet, hoewel je lichaam hunkert naar een verhouding van 1:1 om de ontsteking laag te houden. De meeste moderne diëten bevatten een verhouding dichter bij 20:1 of 30:1 omega-6 tot omega-3-vetzuren.

Omega-6’s komen in een vorm van linolzuur. Ze komen voor in plantaardige oliën, saffloeroliën, vlees, gevogelte en eieren.

10 gezondheidsvoordelen van omega-3 vetzuren

 1. Goed voor hartgezondheid
 2. Kan angstklachten en depressie bestrijden
 3. Vermindert ontstekingen
 4. Gekoppeld aan het voorkomen en beheersen van auto-immuunziekten
 5. Geassocieerd met verminderen kans op kanker
 6. Kan ondersteuning bieden voor gezonde botten en gewrichten
 7. Zou de kwaliteit van de slaap kunnen verbeteren
 8. Gunstig voor de ontwikkeling ongeborene tijdens zwangerschap
 9. Kan menstruatiepijn bestrijden
 10. Ondersteuning van een gezonde huid en anti-aging.

Wat is Vitamine D?

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die wordt opgeslagen in de lever en vetweefsel. Dit betekent dat verhoogd lichaamsvet het vermogen heeft om vitamine D te absorberen en te voorkomen dat het in ons lichaam wordt gebruikt. Vitamine D is enigszins anders dan andere vitaminen omdat ons lichaam het grootste deel van onze vitamine D alleen maakt en niet alleen afhankelijk is van voedselbronnen.

De manier waarop ons lichaam vitamine D maakt, is zonneschijn omzetten in chemicaliën die door het lichaam worden gebruikt. Met name wanneer UV-B-zonnestralen op de huid terechtkomen, wordt een stof in de huid die 7-dehydrocholesterol heet, letterlijk omgezet in vitamine D3.

Vitamine D wordt eigenlijk een hormoon in het lichaam, met name een secosteroid hormoon. Wat we kennen als vitamine D is eigenlijk een voorloper van een steroïde hormoon. Het heeft niet alleen invloed op onze skeletstructuur, maar ook op onze bloeddruk, immuniteit, humeur, hersenfunctie en ons vermogen om ons tegen kanker te beschermen.

Symptomen van vitamine D-tekort

Helaas hebben heel veel mensen een tekort aan Vitamine D. Juist in de winterperiode omdat de zon minder schijnt en dat is nou eenmaal dé manier om Vitamine D te verkrijgen. Het is voor iedereen raadzaam om vooral in de winter suppletie met Vitamine D in te nemen.

Vitamine D is raadzaam voor iedereen maar zeker wanneer je onderstaande klachten ervaart:

 • osteoporose
 • hartziekte
 • hoge bloeddruk
 • kanker
 • auto-immuunziekten
 • depressie
 • slapeloosheid
 • artritis
 • suikerziekte
 • astma
 • multiple sclerose
 • chronische pijn
 • psoriasis
 • fibromyalgie
 • autisme

Wat is CoQ10?

De naam klinkt misschien niet erg ‘natuurlijk’, maar CoQ10 is in feite een essentiële voedingsstof die werkt als een antioxidant in het lichaam. In zijn actieve vorm heet het ubiquinon of ubiquinol. Het wordt op natuurlijke wijze in het lichaam omgezet en gebruikt voor belangrijke functies, zoals het voorzien van cellen van energie, het transporteren van elektronen en het reguleren van de bloeddrukniveaus. De reden dat het niet als een “vitamine” wordt beschouwd, is omdat alle dieren, inclusief mensen, zelf kleine hoeveelheden co-enzymen kunnen maken, zelfs zonder de hulp van voedsel.

8 Voordelen van CoQ10

 1. Ondersteunt natuurlijke energie
 2. Neutraliseert vrije radicalen
 3. Kan de gezondheid van het hart en de bijwerkingen van geneesmiddelen verminderen
 4. Vertraagt effecten van veroudering
 5. Helpt optimale pH-waarden te behouden
 6. Kan de cognitieve gezondheid beschermen
 7. Kon mannelijke onvruchtbaarheid verbeteren
 8. Behandelt symptomen van fibromyalgie

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine die als een antioxidant in het lichaam werkt. Het is opgedeeld in twee verschillende vormen: tocoferolen en tocotrienolen. Een specifieke vorm van vitamine E, alfa-tocoferol genaamd, is de meest voorkomende vorm in het moderne westerse dieet.

Vanwege de antioxiderende eigenschappen is vitamine E absoluut essentieel voor de gezondheid. Vitamine E heeft veel voordelen voor de gezondheid en het is aangetoond dat het de PMS-symptomen verlaagt, de huid en haargezondheid ondersteunt en een gezond zicht bevordert. Het beschermt ook de cellen tegen oxidatieve schade, houdt uw immuunsysteem actief en helpt chronische ziekten te voorkomen. Bovendien vermindert het de bloedstolling en is het betrokken bij de ooggezondheid, hersenfunctie en genexpressie.

Zoals je kunt lezen bevat OmegaGize3 heel veel ingredienten die belangrijk zijn om een goede gezondheid te bevorderen. De aanbevolen dosering is 4 capsules per dag. Ik zou echter adviseren om in de winter deze dosering te verhogen naar 8 capsules per dag. Voor gericht advies kun je het beste contact opnemen met een (natuur)arts of therapeut.

Facebook Comments