Ik krijg de vraag regelmatig of je de olien van Young Living wel veilig kunt innemen. En het antwoord is “JA'”! Maar niet alle olien (en dus plantjes) zijn geschikt voor inname dus check altijd even de YL Gras list onderaan deze post.

Standaard vs Wit label

Als je de Starterkit hebt gekocht dan weet je dat er een flesje met een wit label in je box zat. Namelijk de Orange. Op dit etiket staat een ‘+’ en de tekst food supplement. Daaraan herken je gemakkelijk of je een olie mag innemen of niet. Officieel mogen wij niet benoemen dat je de olien met een standaard label kunt innemen. Terwijl de inhoud van het flesje met een standaard oranje label van de Orange hetzelfde is als die met een wit + label.

Dit heeft te maken met de regels van de FDA in Amerika. Je mag pas zeggen dat een product geschikt is voor inname wanneer dit op het label vermeld staat. Vandaar dat Young Living hier een speciale Vitality/Plus lijn voor heeft ontwikkeld.

Zoals ik eerder al schreef is de inhoud van de flesjes dus exact hetzelfde! 😉

Nog even belangrijk om te weten!

Wanneer je de olien wilt gaan drinken zorg dan dat je altijd een glas of glazen fles gebruikt. Doe de olien nooit in plastic! Met name citrus olien maken het plastic week, zo krachtig zijn ze! Heerlijk reinigend voor je lichaam maar in combi met plastic geen goed idee.

Begin rustig met 1 druppel in een groot glas. Sommige oliën hebben een detox effect op je lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen los gemaakt en vervolgens afgevoerd, zorg dat je hierbij ook voldoende water (zonder oliën) drinkt om het proces te versnellen en detox verschijnselen zoals hoofdpijn beperkt/voorkomt.

Je kunt de olien ook innemen door middel van een plantaardige capsule. Lavender stimuleert bijvoorbeeld de natuurlijke aanmaak van serotonine, DiGize en Peppermint zijn fijn voor de maag en darmen en Lemon, Peppermint & Grapefruit zijn een perfect trio als je wat kilo’tjes kwijt wilt of ter ondersteuning van het ontgiftingsproces. Er zijn diverse recepten te vinden op Pinterest. Doe de druppels in een capsule en vul de capsule af met Young Living V6 of olijfolie. Dit vind je maag net wat fijner!

Facebook Comments