Nog een paar dagen en dan is Nederland weer helemaal oranje gekleurd
vanwege Koningsdag! Zo bijzonder hoe iedereen hier in mee doet!

En speciaal voor deze dag heb ik een GIVEAWAY bedacht.
Een gratis Orange+ olie bij je bestelling van minimaal €50,-.

Elke ochtend een druppel Orange in je water of smeer ‘m achter je oren
en je voelt je een blijer mens! De geur is echt geweldig.

Geef je bestelling door via email of het contactformulier.

Orange essentiële olie, sinaasappel.
De olie heeft een verfrissende, zoete, citrus achtig aroma dat opwekkend werkt, terwijl het ook een kalmerende invloed heeft. Het brengt vrede en vreugde in de geest. De olie is ook erg geliefd bij kinderen. Het heeft een antiseptische werking en spant de huid licht aan. De olie is rijk aan de krachtige antioxidant, d-limoneen. De orange olie kan ook worden gebruikt in de keuken. Sinaasappel olie wordt veel gebruikt in de parfum, cosmetica en levensmiddelen industrie. Let op: citrus oliën mogen niet toegepast worden op huid die binnen de 72 uren aan direct zon- of uv-licht blootgesteld wordt.

Onderzoek
Een onderzoek in Japan, onder leiding van Mei University, ontdekte dat met het gebruik van de orange olie, de dosering van antidepressiva kan verminderen voor degenen die behandeld werden met een depressie. Uit het onderzoek bleek ook dat met orange olie gebruik, het immuunsysteem en het endocriene functie terugbracht werd naar de normale functie. (Komori, et al., 1995).

Plant geslacht soort  Citrus sinensis
Botanische familie  Rutaceae
Deel van de plant  schil

ORAC waarde 1,890 μTE/100g
ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Het vertelt je de antioxidant capaciteit van een voedingsmiddel. Antioxidanten hebben aangetoond dat het risico verminderd van leeftijdsgebonden aandoeningen en kanker. Dit werd ontwikkeld door de USDA onderzoekers.

Eigenschappen
ontsmettend, antidepressiva, krampstillend, bloedsomloop stimulerend, kalmerend en tonicum.

Gedocumenteerd gebruik
Aderverkalking, aften, angst, angina pectoris (hart kramp, pijn op de borst), bronchitis, cholesterol gehalte (verlaging), dyspepsie (spijsverteringsstoornis), depressie, eetlust, hart spasmen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, huid teint (dof en vettig), kalmeren, keelontsteking, koorts, koliek, luchtreiniger, maagkrampen, menopauze, nervositeit, rimpels, spijsvertering (verstopping, diarree), slapeloosheid, pijn en spanning in de borst, vasthouden van vocht, verkouden en vermoeidheid.

Invloed lichaam stelsel  spijsverteringstelsel, immuunsysteem, emotionele balans en de huid.

Aromatische invloed
De frisse geur werkt erg opwekkend voor het lichaam en de geest. Het wordt gezien als een geur die je stemming verbetert; om je een goed humeur te geven en te helpen bij depressieve klachten en om het immuunsysteem te versterken. De aangename geur geeft ons rust, levensvreugde en energie.

Mentale spirituele invloed
De olie versterkt de ik-kracht, het zelfbewustzijn en de levenslust. Vooral bij mensen die vaak verkrampt en angstig zijn, geeft het intuïtie en humor, om over belangrijke situaties te kunnen lachen. Daardoor lossen spanningen vaak al op en kan men in veel situaties zelfbewuster optreden. In tijden van stress of hectische tijden geeft de olie weer gemoedsrust, vreugde en vrolijkheid.
Het trekt je zacht uit een psychisch dal en lost angsten en een tekort aan zelfvertrouwen zacht op. Het geeft weer ruimte aan creativiteit en harmoniseert verschillende stemmingen, als er veel mensen in een ruimte verblijven. De vrucht voedt het lichaam, de olie de ziel.

Invloed Chakra  zonnevlecht en het heiligbeen Chakra
Chakra kleur  oranje

Gebruik
verdund – 50:50 verdunning (1 deel essentiële olie: 1 deel V6/ plantaardige basisolie).
vervolgens,
• Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied.
• Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
• Diffuus, of inhaleer.
• Kan worden gebruikt als voedingssupplement.
1 druppel olie in bijv. 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof.
Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen onder de 6 jaar.

Voorzorgsmaatregelen
Het wordt algemeen veilig beschouwd (GRAS) en toegestaan als voedingssupplement, voor intern gebruik door de FDA.
Let op: citrus oliën mogen niet toegepast worden op huid die binnen de 72 uren aan direct zonlicht of UV licht wordt blootgesteld.
Kan mogelijk huidirritatie veroorzaken.
Bij zwangerschap of onder dokterstoezicht, raadpleeg uw arts.
Verdunnen voor gebruik op gevoelige plaatsen zoals het gelaat, nek, genitale area, enz.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Vermijd gebruik bij baby’s en kleine kinderen.

Gebruik bij huisdieren
Ja. Tip de olie is goed te gebruiken om bij een natuurlijke basis shampoo toe te voegen voor de geur met stress bij de dieren.
Let op: bepaalde oliën kunnen zeer giftig zijn voor katten. Den en citrus oliën in het bijzonder. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker bent over het toepassen van elke essentiële olie bij uw huisdier.

Tips
Angsten  2 dr. op een tissue / zakdoek druppelen en meermaals per dag inhaleren.
Bakken  2-4 dr. door het beslag geven een heerlijke sinaasappel cake. 1-2 dr. door het pannenkoeken beslag.
Bronchitis (hoest en slijm)  diffuse. 2-4 dr. verdund op de borst.
Desinfecteren (van de omgeving)  diffuse.
Gespannen / Nervositeit / Vermoeidheid  diffuse de olie. Massage met 2-4 dr.
Koliek  diffuse voor een betere slaap.
Luchtweg infecties  diffuse.
Mieren bestrijden  kan worden gebruikt bij het bestrijden van mieren, doordat het dodelijk is voor mieren maar bovendien hun geurspoor vernietigt, zodat mieren niet de weg terug naar hun kolonie kunnen vinden. Spray de olie of diffuse 2-4 dr.
Slapeloosheid  1-2 dr. op het hoofdkussen druppelen. Diffuse in de slaapkamer, zeer geschikt bij kinderen. 1 dr. onder beide grote tenen.
Smaakstof  2-4 dr. in een potje honing. Je water wordt verfrissend met 1-3 dr. olie. Voeg 1 dr. toe aan een smoothie voor een verrassende en verfrissende smaak.
Stress (werk of thuis omgeving)  diffuse.
Tandvlees problemen / Aften  6 dr. in een glas gekookt water, hiermee dagelijks spoelen.

Facebook Comments