Al vanaf mijn puberteit had ik last van buikpijn. Ik heb er zelfs een darmonderzoek voor gehad, ja zo 1 met een slang via de onderkant. Een colonscopie. Een nare ervaring en volgens de arts was er niets noemenswaardigs te zien. Enkel wat lichte afwijkingen maar “let op je voeding” was het advies en that’s it.

Had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Ik ben er 4 jaar geleden achtergekomen, op eigen houtje, dat ik niet goed reageer op lactose (zuivelproducten) en gluten vinden mijn darmen ook niet erg fijn. Eet ik het wel dan krijg ik een opgeblazen gevoel, ik lijk wel zwanger en soms is de kramp zo heftig dat ik niet meer kan lopen en krom moet liggen in bed.

Na het aanpassen van mijn eetpatroon ging het al stukken beter! Ik eet ook geen voorbewerkt voedsel meer, pakjes & zakjes zijn compleet geschrapt (de E-nummers wordt je lijf immers ook niet happy van!) en ik eet meer groenten. Minder koolhydraten, meer eiwitten, geen brood en nog veel meer “voedingsmiddelen” die ik liever laat staan.

Maar goed, laten we wel wezen; soms ontkom je er niet aan dat je iets eet wat je darmen
niet altijd kunnen waarderen. En vergeet ook dat glaasje alcohol dan niet 😉
Om mijn darmen nu weer blij te maken smeer ik met mijn Peppermint & DiGize (een blend met oa Peppermint, Venkel, Anijs en Gember) waardoor ik binnen een half uur een rustige buik heb.

Het voordeel van de olien van Young Living vind ik dat het een natuurlijk alternatief is zonder synthetische toevoegingen of alcohol. De olie van Young Living is zo puur dat je ‘m zelfs mag innnemen en dat is zeker niet altijd zo bij de olien die je bij de drogist kunt kopen. Nog een verschil met die van de drogist is dat Young Living de olien niet verdund. Dus je koopt een flesje Peppermint olie en niet een flesje Peppermint die voor 90% is aangevuld met een opvulolie. En ja, dat verschil zie je terug in de prijs.
Maar uiteindelijk heb je veel meer waar voor je geld als je inziet waar dat verschil ‘m dus in zit.

De Maag Lever Darm Stichting schreef 3 jaar geleden al
eens een artikel over Peppermint & PDS op hun website:

Pepermuntolie effectiever dan reguliere PDS medicijnen

Peppermint & DiGize zitten beide in de Premium Starterkit, met nog 10 andere olien die je medicijnkastje op een natuurlijke wijze kunnen vervangen. Meer lezen over de Starterkit kan je HIER.

Ben je benieuwd naar wat de(ze) olien voor jou kunnen betekenen?
Mail me gerust en ik help je er graag bij.

Facebook Comments