Door al de zoete snaai momenten in de December maand is onze bloedsuikerspiegel regelmatig van slag. Als je eenmaal begint met suiker dan is het heel moeilijk om er nee tegen te zeggen. Suiker werkt nou eenmaal verslavend voor je lijf. Hoe meer suikers je eet/drinkt des te meer gaat je lichaam er om vragen. Je kunt dit grotendeels ondersteunen door je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Slique Essence is een geweldige optie hiervoor, het bevat namelijk oa Ocotea. Later in deze blog meer hierover.

Begin de dag met een groene smoothie in plaats van een ontbijtje met suikers (ook in fruit zitten suikers, ook al zijn het natuurlijke suikers, jouw lichaam kan dat onderscheid niet maken). Drink 2 glazen water met Slique olie of druppel deze onder je tong, dit kun je meerdere keren per dag nemen!

Omschrijving olie:

Dit is een unieke en krachtige essentiële olie mix met grapefruit, mandarijn, citroen, spearmint en ocotea, die het streven naar een gezond gewicht ondersteunt in combinatie met gezond eten en lichaamsbeweging. Het kan helpen bij het verlangen naar suiker en de eetlust en kan zorgen voor een evenwicht van de bloedsuikerspiegel. Het is een van nature ontgiftingsmiddel en kan gebruikt worden als voedingssupplement. Slechts een paar druppels van deze olie in een glas water om de reiniging van het lichaam te bevorderen en het ontlasten van het lymfestelsel. Het bevat niet alleen natuurlijke elektrolyten, maar kan ook helpen bij het probleem van vocht vasthouden, de spijsvertering en meer! De 3 verschillende citrus essentiële oliën gecombineerd met spearmint essentiële olie zorgen voor een verfrissende citroenachtig en muntachtig drankje. Ocotea essentiële olie voegt een onweerstaanbare, kaneel-achtige geur toe en kan helpen als je honger krijgt.

Ingrediënten:

Limonene*, Citrus paradisi (Grapefruit) peel olie, Citrus reticulata (Tangerine) peel olie, Mentha spicata (Spearmint) leaf olie, Citrus limon (Lemon) peel olie, Ocotea quixos (Ocotea) leaf olie Linalool*, Citral*, Cinnamal*, Stevia rebaudiana (stevia) leaf extract, Citronelloi*, Geraniol*, Cinnamal Alcohol*. *natuurlijke bestanddelen van essentiële oliën.

De ingrediënten werken samen om olfactorische receptoren te activeren en kunnen helpen om de eetlust en honger tussen of tijdens de maaltijd te verminderen, vooral bij gebruik in combinatie met Slique thee of de Slique kit. Slique Essence is exclusief samengesteld door D.Gary Young en werd voor het eerst gebruikt in het Young Living’s Nova Vita Center in Ecuador.

Belangrijkste voordelen:

 • Verzadigende aroma houdt de honger onder controle.
 • Ondersteunt een gezonde gewichtsbeheersing.
 • Opwekkend en geeft energie.

Citrusvruchten, vooral grapefruit, hebben een lange reputatie voor het ondersteunen bij gewichtsverlies en ontgifting. Het is interessant te zien dat vanuit een fytochemische oogpunt, veel van de meest gunstige kenmerken in de huid zijn. Dat is waarom de essentiële oliën zo effectief zijn in het helpen voor gewichtsbeheersing- manieren en gezondheid. Citrus oliën bevatten aanzienlijk fytochemische hoeveelheden, genaamd limoneen. Citrus oliën zoals grapefruit en mandarijn zijn samengesteld uit meer
dan 90% limoneen. Dit is belangrijk omdat deze ene verbinding wetenschappelijk bewezen is, in meer dan 50 studies over de hele wereld, als 1 van de meest krachtige antioxidant, anti-veroudering, anti-tumor en gezondheid bevorderende middelen in de wereld. De effecten ervan worden gerealiseerd d.m.v. orale consumptie. Dit kan een alkaliserende invloed op het lichaam hebben, versterken immuniteit en verbetering van de spijsvertering. De citrus oliën in Slique Essence zal verder de mate van SOD verheffen, een vitale cel dat de antioxidanten regeling beschermt. Bovendien is aangetoond dat citrus oliën de niveaus van glutathion in het lichaam verhogen. Dit is een essentiële voedingsstof die een opeenvolging van positieve gezondheidsvoordelen zoals ontgifting en toenemende cellulaire energieproductie opwekt. Citral is een ander belangrijk plantenvoedingsstoffencomplex in citrus oliën. Onderzoek toont aan hoe deze verbinding het lichaam kan helpen met het metaboliseren van vet en verhoging van de energie niveaus in vele kritieke weefsels.

Spearmint essentiële olie komt ook voor in de olie Slique Essence, net als bijna alle leden van de mint plant familie geeft spearmint ondersteuning aan de opname en circulatie van voedingsstoffen. Het helpt om de luchtwegen en bloedvaten te openen, stimuleren de spijsvertering en de stofwisseling bij aromatisch, plaatselijk en inwendig gebruik. Inwendig en bij het aanbrengen, kan spearmint op zichzelf een beetje warm zijn, maar vindt een perfecte tegenhanger met de andere zachtere oliën in Slique Essence. Aromatisch is spearmint bekend voor het openen en vrijgeven van emotionele blokkades en dat is een essentieel onderdeel van gewichtsverlies. Het wordt ook soms gebruikt wanneer de schildklier ondersteuning nodig heeft. Slique Essence kan ook zeer behulpzaam zijn bij de ondersteuning van de bijnieren.

Het stevia extract, geeft deze mix een aangename smaak en zorgt voor geen enkel van de nadelen van suiker of chemische zoetstoffen.

Ocotea essentiële olie is ook een ingrediënt in Slique Essence. Dit is 1 van de meest interessante essentiële olie die Young Living te bieden heeft. Het is een nauwe verwant van kaneel en het is een zeer effectieve regulator van de bloedsuikerspiegel, dus de eetlust en stemming. Gary Young heeft onderzoekdocumenten voor publicatie ingediend, waaruit blijkt dat de essentiële olie Ocotea feitelijk de regulering van insuline doet. Het onderzoek bestond uit 53 diabetes patiënten die insuline afhankelijk waren. Elke patiënt kreeg Ocotea essentiële olie en na een periode van 6 maanden, waren alle 53 diabetes patiënten insulinevrij. Ocotea is een zeer krachtige insuline regelaar. Reguleren van insuline zal helpen bij 1 van de problemen zoals het winnen van vet en dat is wanneer het lichaam te veel insuline produceert. Overtollige insuline veroorzaakt tal van problemen in het lichaam. De grootste onder hen is de systematische ontstekingen die rechtstreeks gekoppeld zijn aan overgewicht. Gary Young heeft ook geconstateerd dat Ocotea uiterst is nuttig bij hypertensie, het verminderen van hoge bloeddruk. Alles bij elkaar maakt dit de Slique Essence een geweldig hulpmiddel bij het streven om gewicht te verliezen, de stofwisseling te stimuleren, ontgiften, eetlust, candida en emoties te beheersen.

Gedocumenteerd gebruik:

Angst, blaasontsteking, bloedsuikerspiegel (evenwicht), bloedsomloop, candida, cellulitis, depressie, decongestie (lymfatisch), eetlust (onderdrukkend), gewichtsvermindering (stimuleert de stofwisseling en meer), jicht, leveraandoeningen, maagklachten, ontstekingen, reiniging (nieren en lymfe), spataderen, spijsverteringsproblemen, overgewicht, parasieten, urinewegen (infecties), verstopping en vasthouden van vocht.

Invloed lichaam stelsel: spijsvertering, lymfe-en immuunsysteem
Aromatische invloed: reinigt, verheffend en emotionele balans

Mentale spirituele invloed:

De olie reinigt en zuivert het lichaam van mentale emoties die wij niet langer nodig hebben, door ons te helpen te “verteren”. Het geeft irritatie en frustratie die vaak opkomt als we zijn blijven steken en proberen door te breken naar het volgende niveau. De olie heeft een manier om ons daar doorheen te trekken tijdens het reinigen. Het werkt geestelijk verheffend en moedigt ons aan om los te laten.

Invloed Chakra: opent het hart en zonnevlecht chakra

Gebruik: Goed schudden voor gebruik! (on)verdund vervolgens:

 • Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied.
 • Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
 • Direct inhaleren vanuit het flesje bij drang van lekkere trek.
 • Let op: het stevia extract in dit mengsel kan de diffuser belemmeren.
 • Kan worden gebruikt als voedingssupplement.

Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen.

Tips:

 • 1-3 dr. in een glas water, sapjes of thee. Bijvoorbeeld 3 tot 5 glazen water met 1-2 dr. per dag voor elke maaltijd en tussendoortjes (5 – 6 eettijden per dag).
 • Gebruik een paar druppels bij het maken van waterijsjes, lekker fris en een gezonde snack.
 • Voeg een paar druppels toe aan een smoothie.
 • 1 dr. onder de tong, of drink het met water, thee, sapjes enz, kan helpen om de suiker te verlagen in het bloed.
Facebook Comments