Als je eenmaal begint aan een chemicaliën vrije lifestyle dan kom je er achter dat het helemaal niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Zelf je producten maken is simpel & snel maar super effectief! Veel beter voor jouw gezondheid maar wat denk je van het milieu? Al die chemicaliën in ons schoonmaakmiddel bijvoorbeeld en dan heb ik het nog niet eens over al die plastic flessen waarin je het koopt. 

Wist je dat het ook nog eens goedkoper is als je zelf je producten maakt? Daarbij heb ik momenteel maar 1 fles schoonmaakmiddel in mijn kastje staan waar ik mijn hele huis mee kan reinigen. Namelijk de Thieves Household cleaner van Young Living. Hoewel bacteriën gevaarlijk kunnen zijn, vormen sommige industriële schoonmaakmiddelen soms een nog groter risico voor de gezondheid. Thieves Household cleaner is een veilig, multifunctioneel concentraat dat in iedere ruimte van je huis kan worden ingezet, zonder de agressieve chemicaliën. Verdun in een spuitfles of emmer, of gebruik onverdund voor een extra sterke werking. Meer informatie over Thieves Household cleaner lees je later deze week in een uitgebreide blog! 

VAATWASTABLETTEN DIY

Wat heb je nodig? (hoeveelheid afhankelijk van je vorm)
– 125ml of 1/2 cup Baking Soda
– 30ml of 1/8 cup Citroenzuur
– 10 druppels Thieves etherische olie
– 10 druppels Lemon etherische olie 

– 1-2 theelepels water

Voeg alle ingredienten samen in een kom en kneed met je handen alles goed door elkaar. Doe er 1 a 2 theelepels water bij, het begint een beetje te sissen en zet al uit.

Zorg dat je pure etherische olien gebruikt zonder synthetische vulmiddelen of alcohol! Ik heb hier gekozen voor Thieves & Lemon. Thieves is schimmelwerend, bacteriedodend en dus de ultieme olie bij schoonmaakklussen. Lemon is ontvettend en verwijderd op een gemakkelijke manier al het vuil van je vaat.

Doe het mengsel in een siliconen vorm, dat maakt het makkelijker om ze eruit te halen. Vul de vormpjes niet helemaal af, ze kunnen nog wat gaan ‘groeien’ en dan heb je kans dat ze niet meer in je tablethouder van je vaatwasser passen.

Laat het voor minimaal 4 uur in de vorm rusten. Daarna kun je ze voorzichtig uit de vormpjes halen en opbergen in een luchtdicht/afsluitbare pot. Wacht nog even een nacht voor je ze gaat gebruiken, zo kunnen ze goed uitharden! Easy Peasy toch?!

(Je kunt er los in je bakje nog een scheutje schoonmaakazijn bij doen als je vaatwasser net iets extra’s nodig heeft!)

En ze zijn nog multifunctioneel ook! Je kunt ze namelijk in je wc pot gooien om te reinigen, even laten oplossen. De borstel erdoorheen halen en wedden dat die bacterien geen kans maken!

Facebook Comments