Het begon al erg vroeg dit jaar; de kriebels door de pollen in de lucht. Mensen en kinderen die nooit last van hooikoorts of een dergelijke allergie hadden hebben er ook ineens last van.

Wat is hooikoorts?
Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van sommige grassen, planten en bomen, die in bloei staan. Dit stuifmeel, ook wel pollen genaamd, zweeft in de lucht en wordt vervolgens ingeademd.

De overgevoeligheid voor het stuifmeel ontstaat doordat het afweermechanisme van je lichaam in de war is.

In het lichaam ontstaat een allergische reactie en er komt een stof vrij, histamine genaamd. Histamine zorgt ervoor dat hooikoortsklachten optreden. Bij een aanval van hooikoorts raken de slijmvliezen geïrriteerd. Met name de slijmvliezen in je neus- en keelholte en de slijmvliezen bij je ogen.

Hooikoorts kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven. Het kan invloed hebben op je werk, op school, je nachtrust of je sociale bezigheden.

Een natuurlijk alternatief
De spray’s en pilletjes van de drogist of huisarts bevat chemische stofjes en hebben vaak als bijwerking dat je er enorm moe van wordt. En het kan zijn dat je elke keer op zoek moet naar een ander merk/middeltje omdat jou lichaam resistent kan worden voor dit soort medicatie. Ik leef zo goed als medicijn vrij en ben blij dat ik dankzij mijn pollen-roller nauwelijks tot geen last heb van klachten.

Ik rol de mix op mijn neusvleugels en holtes, achter mn oren en in mijn nek. Dit wissel ik af, net als de frequentie van het smeren. Soms is dat 1x per uur, soms maar 1x per dag!

Wil je liever niet smeren? Druppel de olien dan op een inhaler en ruik er meerdere keren per dag aan tot de klachten verminderen. Of maak zelf je capsules om in te nemen. (doe dit niet met drogist olien!)

Mijn pollen-roller bevat Lavender, Lemon & Peppermint.

Lavender heeft een natuurlijke anti-histamine werking, Lemon is een bommetje van vitamine C
en ondersteunt hiermee je afweersysteem en het aanmaken van anti-stoffen
en Peppermint opent je luchtwegen en geeft energie.

Al deze 3 zitten in de Premium Starterkit, het is ook erg fijn om dit trio in een diffuser
te doen zodat iedereen in huis er baadt bij heeft en natuurlijk ruikt het erg lekker!
De olien hebben naast een geweldig effect bij pollen nog veel meer positieve uitwerkingen. Denk eens aan lekker slapen, ontspanning, reinigen van binnenuit, maag & darmklachten. Zoals ik al vaker zeg; Een Starterkit is echt een musthave!!

Wil jij direct investeren in je gezondheid?
Bestel dan direct via: www.iOlie.nl/webshop

Een aantal andere olien die verlichtend kunnen werken zijn Cypress & Cedarwood. Druppel de olien op een inhaler en adem zo nodig in gedurende de dag.

Facebook Comments