Als je een gesprek begint over oliën dan zijn heel veel mensen direct
bekend met de populair CBD/wiet olie tegenwoordig.
Helaas is daar een hoop rommel van op de markt en hoor je er
ook minder goede verhalen over.

Marijuana bevat beta-caryophyllene. Het is wetenschappelijk
bewezen dat dit bestanddeel ingezet kan worden bij pijn, ontstekingen en
tevens een rustgevende werking heeft. Het ondersteunt het immuunsysteem en blokkeert
pijn zonder je centrale zenuwstelsel te beinvloeden.

Copaiba van Young Living bevat ook beta-caryophyllene, maar liefst 55%!
Vele malen hoger dan de gemiddelde wiet olie.
Tevens is Copaiba hoog in sesquiterpene level en daardoor draagt
het bij aan emotionele balans, op welk vlak dan ook.

Young Living’s exclusieve Copaiba uit Brazilië, is de enige essentiële olie die wordt verkregen door aftapping van de boom, zoals rubber en ahorn siroop wordt afgetapt. Het hars bevindt zich in holten in de stam. Het wordt gewonnen door gaten in het hout te boren en het uitlopende hars af te tappen. Als het hars getapt is, wordt het gedistilleerd tot een heldere olie met een rijk opwekkend houtachtige aroma. Deze krachtige essentiële olie is erkend als hulp voor de spijsvertering en ondersteunt de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of irritatie. Deze olie is ook een belangrijk ingrediënt in de Deep Relief-, en de Breathe Again roll-on.

Eigenschappen
Pijnstillend, antibacterieel, ontstekingsremmend, ontsmettingsmiddel, stimulans (bloedsomloop en luchtwegen stelsel).

Gedocumenteerd gebruik
Amandelontsteking, artritis, angst, bloeden, bloedingen, blaas aandoeningen (blaasontsteking, infectie), fibromyalgie, herpes gonorroe, huidaandoeningen, infecties (bacterie), insecten beten, insecten afweermiddel, keelpijn, luchtwegen problemen (bronchitis, sinusitis), lupus, maagzweren, MS, nieren aandoeningen (infectie), ontstekingen (in-, en uitwendig), pijn, reuma, spierpijn, tumoren, urinewegen en wonden.

Invloed lichaam stelsel
hart en bloedvaten-, luchtwegen-, en zenuwstelsel, spieren en botten, emotionele balans en de huid.

Aromatische invloed
opwekkend en ontspannend

Mentale spirituele invloed
Copaiba word al heel lang gebruikt voor bloedingen en voor in-, en uitwendige wonden. Dit is spiritueel ook erg belangrijk. Als we ons vasthouden aan emotionele wonden die ons niet langer dienen, dan projecteren we een slachtoffer bewustzijn in de toekomst. Dit leidt tot innerlijke conflicten en angst voor de ziel en haalt ons weg van ons ware doel en onze verbinding met het goddelijke. Copaiba stelt ons in staat om onze wonden te zien en biedt hulp met emotionele opheldering terwijl het spirituele bescherming geeft. Voor degenen die stress en angst bestrijden op het werk of thuis, biedt Copaiba veiligheid en aarding. Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of teveel bezig zijn met de toekomst.

Gebruik
verdund – 50:50 verdunning (1 deel essentiële olie: 1 deel V6/ plantaardige basisolie). vervolgens,
• Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied.
• Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
• Diffusen, of inhaleren.

• Kan worden gebruikt als voedingssupplement. 1 druppel olie in bijv. 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof. Hoewel het kan worden gebruikt als een voedingssupplement, is het raadzaam niet te gebruiken op deze manier voor kinderen onder de 6 jaar.

bron: http://www.experience-essential-oils.com

Facebook Comments