Waar denk je aan als je het woord aromatherapie hoort? Een mooie geurkaars aansteken? Essentiële oliën aan een geurbrander toevoegen? Een luchtverfrisser gebruiken? Hoe dan ook, ik weet zeker dat je het associeert met geuren in de kamer brengen. Nou, dit is eigenlijk geen echte aromatherapie … Het is meer dan alleen een geur! Als je luchtverfrissers (blagh!), essentiele oliën met parfum (blagh!) Of geurkaarsen (blagh!) gebruikt, kan dit in feite een giftige geur zijn.

Echte aromatherapie is zoveel meer dan alleen een aangename geur. Echte aromatherapie kan diepgaande effecten hebben op onze gezondheid en welzijn, lichaam, geest en emoties. Om de vele voordelen van echte aromatherapie te ervaren, moet je hoogwaardige essentiële oliën (zoals Young Living essentiële oliën) gebruiken. Je moet ook de essentiele oliën in de lucht verspreiden met behulp van een ultrasone of koude diffuser (aangezien het verwarmen van essentiële oliën de therapeutische eigenschappen van de olie vernietigt).

* Ter verduidelijking: Je kunt essentiele oliën gebruiken in een geurbrander. Gebruik echter een essentiële olie van goede kwaliteit versus essentiele olie met parfum.  Het verwarmen van essentiële oliën zal alleen voor een lekkere geur zijn. Omdat warmte de therapeutische eigenschappen van essentiële oliën vernietigt, heb je geen gezondheidsvoordelen als je essentiële oliën in een geurbrander doet. Essentiele oliën verspreiden door middel van een diffuser vullen je huis echter met een geweldige geur EN laten je de ware gezondheidsvoordelen van aromatherapie ervaren.

Voordelen van het diffusen van essentiele  oliën:

Zoals hierboven vermeld, kan het diffusen van essentiele olien een overvloed aan gezondheidsvoordelen bieden. De voordelen lijken eindeloos, maar ik vat hieronder enkele van de voordelen samen.

 • bevordert een goede nachtrust
 • verbetert de concentratie en focus
 • stimuleert de secretie van endorfines
 • verbetert de concentratie, alertheid, mentale helderheid en focus
 • stimuleert en geeft energie
 • verfrist de lucht en neutraliseert geurtjes
 • verdiept je spirituele verbinding
 • creëert een spa-achtige sfeer
 • brengt emoties in evenwicht en verheft gemoedstoestand
 • ondersteunt het immuunsysteem
 • ondersteunt het ademhalingssysteem
 • verzacht zenuwen en verlicht sporadische spanning
 • en zoveel meer!

Dus gooi die kaarsjes en branders allemaal maar weg want chemische stoffen inademen dat wil je toch niet? Ga maar eens googlen op de ingredienten die in je geurtje zitten, wat dat doet met je gezondheid.
Daar ga je echt niet blij van worden! Ook al vind je de geuren fijn, want dat snap ik ook!
Kies dan voor een diffuser met olien van Young Living. Geen verkooppraatje, echt niet. Maar ik gun jou nou eenmaal ook de gezondheidsvoordelen van deze, meestal, lekkere geuren!

De diffuser van Young Living is gemaakt van medicinaal plastic, niet te vergelijken met de (goedkopere) diffusers die je in de winkel kan kopen. Als je in die diffusers een citrus olie zou gebruiken dan vreet het plastic weg en vernevel je alsnog een chemisch goedje in de lucht.

Ook zijn de olien van Young Living niet te vergelijken met die van de drogist of gemiddelde natuurwinkels. Ga de etiketten in de winkels maar eens lezen en bedenk je nog eens als erop staat dat er alcohol in zit, of anders synthetische toevoegingen. Ook als er 100% essentiele olie op staat; trap er niet in. Heb je de waarschuwingstekens op het etiket al gezien? Dit kan GEEN 100% puur natuurlijke essentiele olie zijn. Veelal worden deze producten aangelengd met 70-90% opvulolie. Dat is wat ze ook zo goedkoopt maakt. Je koopt geen 100% pure Lavendel. Echt niet….

Wil je meer weten waarom ik zo lyrisch ben over Young Living en vind dat ook jij deze investering mag doen? Stuur me een mailtje!

Is je sceptische ik eindelijk overtuigd of vertrouw je gewoon op mij? Mooi!

Vul dan het bestelformulier in en ik begeleid je graag verder naar een happy & healthy lifestyle!

Facebook Comments