Wist je dat ongeveer 80% van de vrouwen een keer te maken krijgt met klachten die veroorzaakt worden door hormonale onbalans? Dat vind ik persoonlijk echt super veel! En vooral ook omdat ik zie dat vrouwen zo enorm vechten tegen klachten maar werkelijk waar zich gewoon niet richten op de oorzaak. Symptoombestrijding, dat is wat het vaak is vanuit de reguliere zorg. En dat geeft zelfs mijn huisarts toe. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik jaren lang heb geworsteld met hormonale onbalans. Van depressie tot extreme huidproblemen tot aan angstklachten en buikpijn. Voeding is erg belangrijk voor je darmen, waar een groot deel van je hormoonhuishouding speelt. En wat dacht je van stress?

Hormonale onbalans kan zowel mannen als vrouwen beïnvloeden en verschillende bijwerkingen veroorzaken, waaronder uitputting, vruchtbaarheidsproblemen, depressie, slaapstoornissen en gewichtstoename. En de kans dat hormonale onbalans zich kan ontwikkelen tot ernstige gezondheidsproblemen is zeer aanwezig.

Met de volgende 7 essentiele olien kun je je lichaam ondersteunen en verlichten op een natuurlijke manier. Wil je je gezondheid ondersteunen met essentiele olien, zorg dan wel voor een goede pure en therapeutische olie. Dan praat ik dus niet over olien die je bij de drogist kan kopen. Deze zijn niet te vergelijken met olien van oa Young Living.

Meer informatie over dit merk of wanneer je wilt bestellen kun je mailen naar info@iOlie.nl of direct naar de webshop gaan.

1. LAVENDER

Lavendel kan helpen om het lichaam meer in balans te krijgen en werkt tevens verlichtend bij menstruatiekrampen. Bij PMS klachten kan het het lichaam en de geest kalmeren waardoor je minder klachten zult ervaren. De Lavender olie van Young Living kan gesmeerd worden op de huid maar tevens is deze geschikt om in te nemen. Hierdoor heeft het een nog snellere werking omdat het invloed heeft op het serotonine gehalte.

2. THYME

Studies hebben uitgewezen dat Thyme invloed heeft op het aanmaken van progesteron. Een lage hoeveelheid van progesteron kan leiden tot depressie en onvruchtbaarheid.

3. BASIL

De bijnieren hebben als functie om stress aan te kunnen doordat ze cortisol aanmaken. Wanneer er sprake is van chronische stress zullen de bijnieren uitgeput raken en een disbalans ontstaan.Uit onderzoek is gebleken dat het dagelijks gebruik van Basil klachten kan verminderen als: slaapproblemen, vermoeidheid & vergeetachtigheid.

4. CLARY SAGE

Een onderzoek heeft aangetoond dat het inademen van Clary Sage de cortisol spiegel met 35% vermindert en de niveaus van het schildklierhormoon verhoogt. Zoals aangegeven door analisten, had Clary Sage een enorme impact op het verminderen van cortisol en had het een effect op de verbetering van de stemming. Tevens heeft Clary Sage de eigenschap om het hormoon oestrogeen in balans te brengen.

5. LEMONGRASS

De eierstokken leveren progesteron en oestrogeen, en wanneer deze hormonen uit balans zijn, kun je klachten ervaren als onregelmatige menstruatiecycli, onvruchtbaarheid en PMS. Nederlandse specialisten hebben ontdekt dat de stoffen die in deze olie voorkomen, levercholesterol kan verminderen waardoor hormonen gemakkelijker aangemaakt kunnen worden.

6. MISTER

Door het verhogen van het testosteron niveau bij zowel mannen als vrouwen kan de hormoonspiegel in balans worden gebracht. Tevens werkt deze olie libido verhogend.

7. MYRTLE

Heel veel mensen hebben last van klachten die te maken hebben met de schildklier en zelfs 60% van hen weet er niets van. Deze klier regelt verschillende procedures in het lichaam, en bovendien de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Deze belangrijke olie stimuleert de werking van de schildklier en kan de eierstokken en de hormonen in balans brengen.

En als BONUS deel ik graag iets met je over Progessence Phyto Plus. Dit is een serum met oa essentiele olien en Wild Yam. Dit serum bevordert de natuurlijke aanmaak van progesteron. Een stofje wat veel vrouwen tekort hebben. Zeker als je veel stress ervaart. Het lichaam zal namelijk de aanmaak van cortisol voor progesteron laten gaan. Een tekort aan progesteron kan voor veel klachten zorgen. Meer informatie lees je op mijn blog over het serum PPP. Je smeert het serum 2-3x daags puur op de binnenzijde van je onderarmen voor het beste resultaat.

Hoe kun je de eerder genoemde olien inzetten?

– Meng wat kokosolie of V6 verdun olie met sommige van deze oliën en wrijf het op verschillende delen van het lichaam om de opname door de huid te bevorderen. Denk hierbij aan je polsen, onderbuik, hals of in je nek.

– Om de balans van de hormonen te versterken, mix je 2 druppels Clary Sage olie met 2 druppels Lavender en smeer je deze op de onderbuik.

– Doe 2 druppels Lavender, 3 druppels Clary Sage & een eetlepel epsom zout/baking soda in een bad gevuld met warm water. Dit heeft een rustgevende werking bij PMS klachten.

– Vul lege capsules met 3 druppels Lavender & eventueel 3 druppels Thyme en vul deze aan met V6 verdunolie. Neem dagelijks 1-2 capsules om de aanmaak van serotonine en progesteron te stimuleren.

Wil jij weten wat jij kunt doen om meer balans te krijgen in je hormonen?
In mijn praktijk PUUR22 geef ik tips op het gebied van voeding, suppletie en leefstijl. Door middel van een EMB test (een bloedtest) kunnen we inzicht krijgen in diverse tekorten en disbalans waarna je met een op maat gemaakt plan aan de slag kunt. Hormonale disbalans, darmklachten, stress/burn-out, slecht slapen, pijn of andere vage klachten? Ondersteun je lichaam van binnenuit en zorg zo voor meer balans. www.PUUR22.nl

Facebook Comments