Als klein meisje had ik al last van eczeem en andere huidklachten. Mijn darmen waren ook snel van slag en door een pestverleden en een traumatische ervaring bij een concert op mijn 12e stond ik vaak stijf van de stress. Ik leed aan een angst & paniek stoornis  met extreme gevolgen. Ik begon alles te vermijden en kwam de deur bijna niet meer uit. Zelfs niet voor een boodschapje.. Alleen thuis voelde ik me veilig. In de puberteit kwam er hevige acne bij en wat voelde ik me ongelukkig en vooral ook onbegrepen. Ik pikte van alles op, niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel. Voelde me vaak depressief en ongelukkig en had het gevoel dat alles me overkwam en ik er geen controle over had.

Voor alle klachten die ik hierboven beschreef kreeg ik medicatie. Van anti-depressiva tot heftige hormoonzalfjes tot oxazepam. Jarenlang slikte ik medicatie, vanaf jongs af aan kun je wel zeggen.

Zoveel vragen

Als ik er nu op terug kijk ben ik vooral verbaasd. Verbaasd over het feit dat er nooit iemand is geweest die met me naar de oorzaak heeft gekeken. Waarom had ik zoveel last van mijn huid? Waardoor had ik altijd maar buikpijn? En hoe kon ik zoveel last hebben van stemmingswisselingen en angstklachten?

Tot enkele jaren terug, toen ik er zelf inmiddels achter was dat veel klachten hormoon-gerelateerd waren, werd ik weggestuurd met een recept voor anti-depressiva terwijl er geen bloedonderzoek aan te pas was gekomen. Over het in balans breng van mijn natuurlijke hormoonstelsel werd niet gesproken.

Het complete plaatje

Doordat ik 4 jaar geleden met etherische olien in aanraking kwam begon ik mij steeds meer te verdiepen in het menselijk lichaam vanuit een holistische aanpak. Hoe werken processen in je lichaam en wat hebben we er zelf voor invloed op? Toen ik mijn voedingspatroon aan had gepast merkte ik al verbetering, waarom heeft een arts me hier nooit eerder op gewezen toen deze na een colonscopie ontdekte dat mn darmen lichtelijk geïrriteerd waren?  Ik stopte met het eten/drinken van gluten & zuivel. Wat een verademing! En nee ik heb geen allergie maar ben wel gevoelig en dat zijn heel veel mensen! Zeker als je last hebt van je huid, darmen of gemoedstoestand.

Je darmgezondheid is zo enorm belangrijk! En daarnaast zijn er meer organen waar we veel beter voor mogen zorgen. Wat denk je van je lever? Die moet alle chemische zooi die we allemaal tot ons nemen maar verwerken en afscheiden. Onder invloed van stress en daardoor ook vaak hormonale onbalans heeft onze lever heel wat te verduren.

Pilletje hier, pilletje daar

Er is zoveel wat huisartsen je niet vertellen. Neem maar een pilletje, daar voel je je snel beter door. Last van de bijwerkingen? Dan is daar ook nog wel een pilletje voor. En tja, is dat nu echt het aanpakken van de oorzaak of ben je allemaal symptomen aan het bestrijden omdat je zsm van je klachten af wilt?

Je hebt er zoveel meer baadt bij als je de oorzaak gaat aanpakken! Op lange termijn zal je lichaam je dankbaar zijn. Er zijn diverse etherische olien die je kunnen helpen hierbij. Een etherische olie is tenslotte de levensenergie van een plant, terug naar de natuur. Naar onze basis. Het kan je helpen om meer in balans te komen van binnenuit. Of je nu meer wilt ontspannen, je darmen wilt ondersteunen, je lever wilt helpen of als je op zoek bent naar meer energie. Alles komt van binnenuit, en etherische olien of supplementen zonder chemische toevoegingen kunnen op een natuurlijke manier bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Geen quickfix

Het is niet moeilijk, je bent het alleen niet gewend. Het is geen quickfix methode en je zult in samenwerking met een (aroma)coach kunnen ontdekken wat het beste bij jou past. En net zoals alle successen; Je moet ergens beginnen! Door het te doen kun je ervaren dat het ook voor jou mogelijk is om je blij en fit te voelen.

Ik wil dat mensen weten wat producten waar chemicaliën in zitten (ook al lijkt het nog zo onschuldig) voor negatief effect hebben op je lijf, dat medicatie en zalfjes echt niet de oplossing zijn en dat stress een grote boosdoener is voor onze gezondheid! En bovenal; er zijn natuurlijke alternatieven als je bewuster wilt leven.

Als ik het kan, kan iedereen het! Ik at kant en klare magnetronmaaltijden, kookte uit pakjes & zakjes, dronk redbull, slikte heel veel medicatie en dacht dat ik niet zonder kon.. En als je me nu eens zou zien… Helemaal niks meer van dat… Ik eet en drink zoals de natuur het bedoeld heeft en heb alle chemicaliën uit mijn huis(houden) verbannen.. Met succes!

Investeer in je gezondheid

Het begon allemaal bij de aanschaf van de Premium Starterkit, een investering die ik deed in mijzelf en ook voor de kids. En daar heb ik nooit geen spijt van gehad! Mijn resultaten zijn duidelijk! Zowel uiterlijk als hoe ik me voel. En hoe gaaf is het om nog meer mooie resultaten te zien bij de mensen die met de olien en/of producten van Young Living aan de slag gaan?! Dat is waar ik dit voor doe. Mijn missie!

Ik weet dat het kan. Met de juiste inzichten over hoe je terug naar de basis gaat. Welke verbanden kun jij leggen als het gaat om je klachten. Er zijn er namelijk zoveel meer dan wij denken. Onze darmen worden niet voor niets ons tweede brein genoemd.

Vanaf Augustus kun je bij mij terecht voor een EM Bloedtest, daarmee kunnen we vitamine/mineralen tekorten meten maar ook darmgezondheid, hormoonbalans, schimmels en stressbestendigheid. En ook word duidelijk welke voedingsmiddelen (gluten/lactose/koezuivel/varken/soja/suiker) je beter kunt vermijden. Maak snel een afspraak, de wachtlijst loop op!

Facebook Comments