Heel veel lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan door een progesteron tekort of oestrogeen dominantie. 

Klachten die je kunt ervaren door tekort progesteron:

– Fibromyalgie
– Menstruatieklachten
– Onvruchtbaarheid
– PMS
– Stress
– Hormonale migraine
– Endometriose
– Postnatale depressie
– Nachtzweten
– Opvliegers
– Acne/huidklachten
– PCOS
– Depressie
– Haaruitval

Oorzaken van progesteron tekort

Een van de belangrijkste oorzaken van een tekort is onder andere een ongezonde lifestyle. Denk hierbij aan stress, alcohol, overgewicht, toxines, voeding en het gebruik van chemische stoffen die onze hormoonhuishouding verstoren. Daarbij is bij veel vrouwen het hormoon oestrogeen verhoogd waardoor progesteron naar de achtergrond verschuift en in verhouding te laag is. Het gaat bij hormonale balans ook echt om de verhouding tussen oa oestrogeen en progesteron. Oestrogeendominantie is steeds meer aan de orde. Daarbij spelen de darmen en lever ook een belangrijke rol want als de lever oestrogeen niet kan afbreken, kan dit voor problemen zorgen. Door een ongezonde levensstijl en het gebruik van producten met veel lichaamsvreemde stoffen zijn we onze lever veel vaker aan het belasten en ontkom je er niet aan dat we onze innerlijke zelf veel beter moeten gaan beschermen en mogen helpen met ontgiften en afvoeren van alle chemicaliën. Een goede basissuppletie is vandaag de dag geen overbodige luxe.

Progesteron is ook erg belangrijk wanneer je zwanger wilt worden, het zorgt er voor dat het bevruchte eitje niet wordt afgestoten en helpt je baby te beschermen.

Dit kun je zelf doen

Het is dus belangrijk dat je je lifestyle aanpast. Voeding, maar ook de inname van chemicaliën beperken. Bekijk de producten in je badkamerkastje maar eens! Daar zitten veel hormoonverstorende stoffen in.

Progessence Phyto Plus heeft mij, en vele vrouwen met mij, enorm geholpen om meer hormonaal in balans te komen. Ik merk het verschil bijvoorbeeld enorm aan mijn huid (zeer zware acne is nu onder controle) en PMS klachten zijn nu minimaal.

Progessence Phyto Plus bevat een wilde yam-extract van hoge kwaliteit die optimaal gemengd is met monnikspeperolie en etherische oliën om vrouwen te helpen balans te vinden zoals de natuur het bedoeld heeft. Progessence Phyto Plus, dat speciaal is samengesteld door D. Gary Young, ND, en Dan Purser, MD, maximaliseert de effecten van wilde yam-extract en monnikspeperolie door gebruik te maken van een innovatief suspensiesysteem.

Dit product met etherische olie, het eerste huidserum in zijn soort op de markt, verbetert de vochtopname door de huid en bevat de pure etherische oliën Frankincense, Bergamot en Peppermint.

Progessence Phyto Plus is draagbaar, heeft een aangename geur en hoeft niet gerouleerd aangebracht te worden in tegenstelling tot sommige concurrerende producten. Het heldere flesje toont de opmerkelijke zuiverheid van deze unieke serumformule.

Hoe gebruik je de olie?

Onverdund
– Breng 2x daags een druppel aan op de binnenkant van je onderarm.
– Breng eventueel ook nog enkele druppels aan (1-2) in de hals of ergens waar de huid dun is.

Facebook Comments