Ik ben gek op zelfgemaakte bodybutter! Compleet natuurlijk met maar een paar ingrediënten! En dat is waarom ik zo hou van deze natuurlijke low toxic lifestyle! Je kunt alles zelf maken en zo weet je precies wat er in je producten zit, of beter gezegd wat niét!

Alles wat je op je huid smeert komt tenslotte ook in je lichaam terecht. Als jij een niet natuurlijk middel gebruikt, zoals 9 van de 10 vrouwen doen, dan moet je lichaam (zoals oa je lever) deze stoffen afbreken. Dit zorgt voor een extra belasting. En dat wil je niet!

Deze bodybutter is leuk om zelf te maken en ziet eruit om op te eten!

Je hebt nodig:

  • 200 gram kokosolie (raw extra virgin)
  • 100 gram sheabutter
  • 3 eetlepels Jojoba olie of V6 basisolie
  • 15–20 druppels essentiele olie naar keuze

Hoe maak je het?

Laat de kokosolie en sheabutter smelten dmv au bain marie te verwarmen. Doe daarna je mix in de vriezer en laat het 20 minuutjes (of korter/langer, het moet niet te hard worden) met rust. Zodra het weer wat harder is geworden dan doe je het in de keukenmachine of mix je met een mixer tot het lekker romig wordt. Stop tussendoor even om de Jojoba olie en essentiele olien toe te voegen. Mix daarna weer voor ongeveer 5-10 minuten. Niet té lang want door de warmte van het mixen zal je bodybutter weer zacht worden.

Bewaar je bodybutter in een glazen potje en maak een geniet momentje van elke keer dat je het opsmeert! Heerlijk voor na het douchen bijvoorbeeld!