Al vanaf mijn puberteit had ik last van acne en eczeem. De acne bevond zich voornamelijk op mijn kin, kaaklijn en hals. Met af en toe een verdwaald puistje rondom mn neus. Verschrikkelijk vond ik het. Ik werd er enorm onzeker van en vroeg me dagelijks af hoe ik de volgende ochtend wakker zou worden. Zal er weer een puistje bijgekomen zijn? Kan ik de boel weer camoufleren of is het onbegonnen werk? In de puberteit had ik de hoop dat het in de twintig wel over zou zijn maar niets was minder waar.

De acne bleef. En werd eigenlijk alleen maar erger. Ik probeerde van alles. Ik ging naar een dermatoloog, huidtherapeut en mijn bezoekjes aan de huisarts waren ontelbaar. Huidcremes, anti-bioticakuurtjes, lotions. En niks hielp écht. Er werd verder ook nooit gesproken over hormonen, voeding en dergelijke.

Hormonale acne ontstaat door een disbalans in je hormonen. Met name oestrogeen, progesteron en testosteron kunnen hierbij uit balans zijn. Vaak worden je klachten erger na je eisprong omdat dan je oestrogeen daalt en oestrogeen heeft oa een ontstekingsremmende werking (echter bij teveel aan oestrogeen kan het weer ontstekingen aanwakkeren omdat dit je immuunsysteem uit balans
brengt en je lever teveel belast).

Hormonale balans is dus erg belangrijk om van je klachten af te komen en dit begint grotendeels al bij je voeding en leefstijlpatroon. Sinds ik mijn eetpatroon heb aangepast naar glutenvrij, lactosevrij en zo min mogelijk suikers ging het bij mij al veel beter. Als je wilt weten wat voeding doet bij ontstekingen van de huid, Google maar eens op “voeding ontstekingen huid”.

Maar uiteraard gaat deze post over hoe essentiële olien hebben bij gedragen aan mijn acne vrije huid en ik kan je niet in woorden uitleggen hoe fijn het is om ongesteld te zijn zonder al die ellende klachten. Geen PMS meer, de maandelijkse periode zelf is te handlen qua bloedverlies,
buikpijn is minimaal en mijn huid is rustig!

De essentiele olien die ik hiervoor momenteel gebruik zijn Progessence Phyto Plus,  Clary Sage & Purification. Sindskort gebruik ik daarbij de acné treatment creme van Young Living, die is momenteel alleen nog verkrijgbaar in Amerika. Je kunt de acné treatment met mij meebestellen uiteraard.

Wil je meer weten over deze olien en hoe ik ze dagelijks gebruik? KLIK HIER!

Facebook Comments