Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven; de letterlijke vertaling van het Japanse woord Reiki. Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het zelfhelend proces versterkt op een zachte en liefdevolle wijze. Het wondje zal sneller helen. Zo had ik laatst mn vinger bezeerd en zat er een enorme blauwe plek. Ik besloot op deze plek Reiki toe te passen en jawel! Diezelfde dag was de plek nog nauwelijks zichtbaar

Met Reiki geef ik de energie aan jou door vanuit het universum. Dit kan helpen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch én spiritueel niveau. Het gaat door middel van handopleggingen en in sommige houdingen raak ik je niet maar geef ik de energie door net boven je lichaam.

Verbinding met Reiki

Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades; door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt en waardoor je op een bepaalde manier gaat leven.

Dit wordt steeds meer ontwikkeld naarmate je ouder wordt. Als pasgeborene heb je die blokkades en mechanismen nog niet. Je bent, met andere woorden, bij je geboorte nog helemaal puur en staat zonder enige obstructie in verbinding met de universele energie. Dit noemen we heel en compleet zijn. Door je ontwikkeling, opvoeding, ervaringen en allerlei omgevingsfactoren is die verbinding steeds minder puur; je bouwt als het ware lampenkapjes om je heen, waardoor het licht van de energie steeds iets minder fel wordt.

Reiki zoekt de oorzaak

Door al deze factoren kun je de verbinding kwijt gaan raken. Als je verbinding kwijt raakt, kan dat een teken zijn dat je je hart niet meer volgt. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer met de verwachtingen van anderen in je omgeving mee in plaats van naar jezelf te luisteren, waardoor je onzeker of onrustig wordt en maakt geen verbinding meer met je gevoel. Je zit steeds meer in je hoofd, vol met gedachten en dwingende overtuigingen. Hierdoor kun je uiteindelijk allerlei klachten krijgen, waarvan de oorzaak steeds dieper zit. Je kunt ziek worden op verschillende holistische niveaus: bijvoorbeeld mentaal en energetisch doordat je een burn-out krijgt, mentaal en emotioneel depressief raakt of fysiek allerlei klachten krijgt waar je niet direct een aanwijsbare oorzaak voor kunt vinden.

Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie hersteld wordt. Een Reiki therapeut kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en je holistische niveaus worden in balans gebracht.

Dit alles door de eenvoudige methode die Reiki is: met handopleggingen en eventueel met ondersteunend gebruik van bijvoorbeeld edelstenen, remedies of geleide meditatie. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen.

Je kunt bij mij terecht voor een Reiki behandeling in de praktijk in Zwaag of Middenmeer.
Duur: 60-90 minuten (ik werk intuïtief dus hoe lang het duurt hangt af van het moment)
Investering: €50,- (introductieprijs, geldig voor afspraken in Februari & Maart 2022)
Inclusief: Kopje kruidenthee, voetenbadje & kaartenlegging met olie afstemming
Je kunt een afspraak inplannen via email: info@praktijkpuur22.nl

Meer dan alleen een Reiki behandeling! Echt een momentje voor jezelf.

Facebook Comments