“Een chemicaliënvrije lifestyle” hebben… Als ik tegen mensen vertel dat ik alle chemische zooi uit mijn huishouden en beauty ritueel heb verwijderd dan zie je ze kijken alsof ik gek ben geworden en gaat het gesprek al snel verder over de oppervlakkige dingen in het leven, zoals het weer! 😉

Of ze geven je hun mening, want ja zo’n lifestyle is veelste ingewikkeld (toch?) en kost wel heel veel energie en tijd. En tja met een druk leven heb je daar gewoon geen tijd voor. En buitendat ook geen zin in, het gaat toch goed zoals het gaat? Mijn ouders zijn op deze manier ook groot geworden en ach, de wereld vergaat niet….

Het zijn de kleine dingen

Als je je leven leidt zoals je dat nu doet zal er inderdaad niks veranderen en als je je gezond en goed voelt heb je ook niet de behoefte of noodzaak om het anders te willen aanpakken. Maar wist je dat je op lange termijn zoveel baadt kan hebben bij een lifestyle zonder alle chemische zooi? Weet jij eigenlijk wel hoeveel toxische stoffen wij dagelijks binnen krijgen als we er niet op letten? En wat doen deze stofjes dan eigenlijk voor je lijf?
Vragen waar je je normaal misschien niet zo mee bezig houdt maar als je gaat ervaren dat een omslag eigenlijk echt niet zo ingewikkeld is en leest wat de voordelen kunnen zijn (op langer termijn) dan is het al anders. Maar mensen zijn gewoontedieren, doe maar niet zo gek want nogmaals; het is toch goed zo? Sommigen nemen nog de moeite om te kiezen voor een product in de supermarkt of bij de drogist waar dan een commerciële kreet op staat waaruit blijkt dat het een verantwoorde keuze is. “Anders zetten ze dat toch niet op de verpakking?” Uhh… FOUT! Je word echt niet zo goed voorgelicht als je dacht en vaak zelfs voorgelogen. Vandaag kreeg ik nog de vraag of ik iets heb voor een kind wat heel erg verkouden is, ze smeerde al Luuf. “Dat is ok toch?” Ik zocht het op; het is inderdaad op basis van natuurlijke ingrediënten maar bevat wél een chemische stof namelijk paraffine. Dit sluit de huid af en hierdoor kan de huid niet meer ademen. Juist belangrijk wanneer je niet fit bent want door middel van je talg en zweetklieren scheidt je lichaam ook afvalstoffen af. En die zijn er genoeg als je lichaam aan het herstellen is van een bacterie of virusje.

Wat je op je huid smeert…

…komt ook in je lichaam terecht! En dus in je bloedbaan en ja je lichaam herkent die chemische stoffen niet en zal ze willen afbreken. Een extra belasting op je lichaam die helemaal niet nodig is. Ook bij het gebruik van een schoonmaakmiddel met blote handen, make-up, lipbalsems, huidverzorgingsproducten en parfum moet je lijf (denk aan je darmen, nieren en lever) extra hard werken om het af te breken. Klachten die je hierdoor kunt krijgen is bijvoorbeeld huiduitslag zoals eczeem, luchtwegklachten (hoesten, vaak verkouden, keelpijn), moeite met slapen, vermoeidheid, verlaagde weerstand, hormoondisbalans, haaruitval en een depressief gevoel.

Stap voor stap

Je hoeft echt niet alles in 1 keer weg te gooien en over te stappen, dat zou voor vele echt teveel zijn. Begin ergens en breid het langzaam uit. Zodra je huidige schoonmaakmiddel op is kun je overstappen op een ander product. Laat je niet verleiden in de supermarkt door kreten als ‘biologisch afbreekbaar’ en ‘met natuurlijke ingredienten’. Ik zag door de bomen het bos niet meer en las me gek met al die verschillende labels. Om die reden ben ik blij dat Young Living op mijn pad kwam. Zo hoef ik me niet continu in te lezen en ben ik er zeker van dat ik iets koop waar ik op mag vertrouwen. En nee, dit is geen lukraak verkooppraatje, ik zou nooit iets aanraden als ik er zelf niet achter sta. Ik weet hoeveel mensen graag meer willen doen op het gebied van een bewuste lifestyle maar het te ingewikkeld lijkt. Waarom nog moeilijk doen als het makkelijk kan? Oke, daar is blokkade #100!! “Het is zo duur!!!” Het is inderdaad duurder dan jouw Action rommel maar wat nou als ik je vertel dat je er veel langer mee kunt doen omdat het geconcentreerder is en hoeveel is jouw gezondheid je waard?

Zie de waarde

Op je budget letten, daar is niks mis mee. Maar als je je bewust bent van de voordelen wat een goed product heeft omdat je er langer mee doet en omdat het je in de toekomst echt geld gaat besparen aangezien je je minder vaak ziek zal voelen? In het verleden kocht ik me scheel aan ibuprofen, paracetamol, keeltabletten en noem het maar op. Dan heb ik het nog niet eens over de medicatie die ik van de huisarts kreeg. Maar hey, je bent verzekerd dus die kosten zie je nauwelijks dus het zal wel goed zijn. Toch? En maar klagen als de ziektekostenverzekering weer omhoog gaat. Hoe zal dat toch komen? We gaan maar naar de dokter, slikken pillen en ondergaan behandelingen en zijn verbaasd dat daardoor onze kosten omhoog gaan. Ik had een abonnement bij mijn huisarts, niet alleen voor mezelf maar ook voor de kids.. Ik kwam er zeker 1-3x per maand. Ik had bevestiging nodig en wilde het liefst een pilletje en liet me niet afschepen met de opmerking dat het vanzelf over zou gaan.

Als ik het kan

Als ik het kan, kan jij het ook. Het begint al met je bewust worden van het feit dat het anders kan en je realiseren dat je zelf de veroorzaker bent van de meeste ellende. Van lichamelijk tot mentaal, je kunt er zelf zoveel aan doen. En echt hoor, het begint allemaal bij goed voor jezelf zorgen! Weg met chemische zooi in je leven, goede voeding (minder suikers en E-nummers) en ondersteuning van natuurlijke producten. Zoals etherische olien en supplementen die geformuleerd zijn met etherische olien en zonder synthetische opvullingen. Back to Nature! Dat is waar we vandaan komen en dat is hoe de natuur het ook bedoeld heeft voor ons. Sinds wij steeds meer zijn gaan automatiseren, het onszelf makkelijk hebben gemaakt met kant-en-klaar maaltijden, bezorgservices, chemische pillen en poedertjes die ons wonderen beloven, zijn we ook de controle kwijt geraakt over onze gezondheid. 

Mijn lijstje

Ik zal je vertellen wat ik heb veranderd in mijn dagelijkse leven om zo van alle chemische zooi af te komen. Het begon bij mij met de kant en klaar maaltijden en pakjes & zakjes in mijn keuken, daarna ging ik over naar glutenarm en lactosevrij. Ik kocht elke week een paar verse kruiden (niet de zakjes maar echt pure kruiden, de potjes) en zo breidde ik mijn collectie uit. Ik zocht op internet naar recepten en leerde mezelf zo een nieuwe eetstijl aan. Geen dieet dus maar een eetpatroon die je kunt aanhouden en waardoor je niet gaat jo-jo-en. Onderaan mijn blog zal ik enkele tips delen. 

Even op een rijtje wat ik waarmee verving:
– Antidepressiva – Young Living etherische olien (onder begeleiding)
– Pijnstillers – Young Living etherische olien & supplementen
– Redbull – Ningxia Red (dagelijkse energieboost met vitaminen/mineralen)
– Mirena spiraal – Koperspiraal en olien/supplementen voor hormoonbalans
– Allesreiniger, bleek, afwasmiddel, vaatwastabletten enz – Thieves household cleaner-lijn en DIY recepten met etherische olien
– Clinique facewash – Orange Blossom facewash
– Make-up reiniger (eigen merk) – Mirah cleansing oil
– Reinigingsdoekjes (eigen merk) – Seedlings billendoekjes
– Clinique dag/nachtcreme – ART skincare-lijn of DIY serum met etherische olien

– Clinique make-up – Savvy Minerals by Young Living
– Anti-klit serum (eigen merk) – Mirah haar olie
– Prodent tandpasta – Thieves tandpasta
– Kneipp badzout – Epsomzout met etherische olien (naar behoeften)
– Geurkaarsen – YL Diffuser 

Verbeter de wereld

En begin bij jezelf! Niet alleen voor je eigen gezondheid is het fijn maar ook voor het milieu zou het beter zijn als we veel minder chemicalien gebruiken. Klimaatverandering is allemaal gebaseerd op duurzaamheid maar ook het verminderen van plastic afval bijvoorbeeld. Als je je bedenkt dat je met een product die meer geconcentreerd is veel langer kunt doen heb je ook minder verpakkingsmateriaal wat je weggooit per jaar. Minder slechte stoffen die je afvoert door middel van je gootsteen en toilet. Alle kleine beetjes helpen, écht!

Begin ergens mee

Ik had de noodzaak om iets aan mijn fysieke en mentale gezondheid te doen, niet voor mezelf maar ook voor mijn kinderen. Na een heftige scheiding kon ik niet blijven doorgaan zoals ik deed. Ik had energie en meer positiviteit nodig en wilde uit de overlevingsmodus. En nee die noodzaak is niet bij iedereen aan de orde, gelukkig! Maar een mooi begin is echt de Premium Starterkit van Young Living. Zo ben ik in aanraking gekomen met de wereld van etherische olien en meer. Hierdoor werd ik me bewust van alle middeltjes die ik werkelijk gebruikte en wat ik kon verbeteren. Stap voor stap pakte ik daarna mijn hele huishouden aan, en nog steeds ben ik daar erg blij mee! Ik hoef niet te dubben in de supermarkt of drogist over welke keus beter zou zijn. Wat houdt jou nog tegen om er mee aan de slag te gaan? Just do it! En ik kan je helpen: Contact.

Website tips:
– Alle pakjes & zakjes recepten zonder de pakjes & zakjes – www.lifesabout.nl
– Simpele maar altijd originele gerechten – www.chickslovefood.com
– Supersnel & gezond – www.supersnelgezond.nl
– Hormoonbalans herstellen met voeding – www.puurfiguur.nl

Facebook Comments